Doulaforløb – din fødetjener

Fød i tryghed med en doula ved din side.

Hvad er en doula?

En doula er for dig der ønsker kontinuerlig og kompetent støtte fra en gennem din graviditet, fødsel og efter fødslen.

Ordet doula stammer fra Grækenland og betyder “kvindelig tjener”. I dag fungerer en doula som en ikke-medicinsk fødselshjælper, der kan guide dig gennem graviditet og fødsel.

Doulaen arbejder med hænder, hjerte og hoved og har en masse værktøjer hun kan bruge. Med kendskab til dig og dine præferencer kan en doula hjælpe dig hen imod din drømmefødsel.

Vi ved aldrig hvordan en fødsel bliver, men en doula kan klæde dig på og støtte dig imod den bedst mulige fødselsoplevelse – uanset hvordan fødslen forløber.

Doula-virket er blevet mere udbredt med tiden. Blandt andet fordi flere gravide ønsker mere nærvær og tid end det offentlige desværre kan tilbyde.

Hvad kan jeg tilbyde?

Som din doula er jeg der for dig. Jeg har ingen skjulte agendaer eller overbevisninger. Det vigtigste for mig er at støtte dig til at træffe de rigtige valg for dig.

Min faglighed spænder bredt og jeg har forskellige værktøjer så forløbet kan tilpasses lige præcis dig. Jeg bruger mine hænder til at behandle og massere så dit nervesystem kommer i ro. Det kan være under graviditeten i form af gravidmassage eller rebozo-massage. Eller under fødslen med smertelindrende tryk og akupressur.

Som psykomotorisk terapeut tilbyder jeg fødselsterapi hvor vi behandler temaer som angst, efterfødselsreaktion eller rollen som forældre. Jeg tilbyder også efterfødselssamtale hvor vi kan snakke fødslen igennem.

Som jeres doula giver jeg min tid, omsorg og vejledning. Jeg er nysgerrig på din unikke historik, dine ønsker, behov og udfordringer. En viden jeg bruger til at støtte dig og ikke mindst til at give dig og evt. din partner konkrete redskaber I kan bruge under fødslen og efterfølgende.

Forløbet kan skræddersyes efter dine behov. Du/I kan vælge blot at booke mig til at deltage under fødslen, der vil jeg stå til rådighed i fem uger omkring din termin. Jeg anbefaler dog mindst et møde op til fødslen. Skulle du ikke have brug for min deltagelse ved fødslen, men blot støtte op til og efter, er dette også en mulighed. Du bestemmer altså hvordan forløbet sammensættes med det antal kropsbehandlinger, samtale, forberedelse som du/I ønsker.

Fra uge 37 tilbyder jeg føde-klar behandling, der fremmer optimale kropslige og mentale vilkår frem mod fødslen.

Som din doula er jeg er tilgængelig døgnet rundt i din terminsperiode. Det vil sige at jeg står klar til at være hos dig på alle tider af døgnet i perioden 3 uger op til terminsdatoen og 2 uger efter.

Du er garanteret kompetent, sundhedsfaglig støtte, da jeg udover doula og ammevejleder, er udannet psykomotorisk terapeut. Læs mere om min faglighed her.

“Jeg giver den varmeste anbefaling til Helena. Vi var så heldig at have hende, som vores fødselshjælper, hvilket vi var utrolig glade for. Hun er en fantastisk person med den roligste stemme og det største hjerte.
Vi kunne slet ikke havde gjort det uden hende, hun var der 110% hele vejen igennem, både inden, under og efter fødslen (24 timer var hun på sygehuset med os). Samtidig med at hun støttede mig, støttende hun os min kæreste, som havde svært ved og se mig have så ondt. Så ja hvis man er nervøs for at føde, så er Helena virkelig guld værd og have med på siden.”
– Lykke M. Doulaforløb

Priser

5 ugers kald med kontakt døgnet rundt og deltagelse ved fødsel 6900 kr. + moms

Efter 10 timers fødsel kommer tillæg på 800 kr. inkl. moms pr. påbegyndt time.

Hjemmebesøg a 1,5 – 2 timer 900 kr. + moms (gravidmassage undtagen)

Klinikbesøg uanset ydelse 800 kr. + moms

Efterfødselsbesøg 800 kr. + moms

Pakkeløsning doula deluxe

 • 3 hjemmebesøg a 1,5-2 timer hvor du bestemmer ydelsen (gravidmassage undtaget)
 • 5 ugers kald
 • Fuld tilstedeværelse under fødslen
 • 1 efterfødselsbesøg hvor du bestemmer ydelsen

Værdi: 10500,-

Pris 9500,- + moms

Bemærk tillæg på 800,- + moms pr. påbegyndt time efter 10 timers fødsel.

Pakkeløsning doula uden deltagelse under fødslen

 • Tre hjemmebesøg af 1,5 – 2 timers varighed før fødslen. (Gravidmassage undtaget)
 • Et efterfødselsbesøg af 1,5 – 2 timers varighed.

Værdi: 3600,-

Pris: 3200,- + moms

Skal jeg hjælpe dig hen imod din drømmefødsel?

Doulaydelser

Hvordan ser et doulaforløb ud?

Forløbet tilrettelægges i samarbejde med dig og din eventuelle partner. Din doula kan fylde lige så lidt og så meget som du ønsker. Det gælder både før, under og efter fødslen.

Du kan sammensætte dit eget doulaforløb ved at se på mine ydelser herunder.

Ydelser

 • Fødselsforberedelse inkl. skriftligt materiale og øvelsesbeskrivelser.
 • Partnerstøtte-kursus. Smertelindring og massageteknikker til graviditet og fødsel.
 • Gravidmassage – kun i klinikken.
 • Rebozomassage og akupressur
 • Fødselsterapi.
 • Fødeklar-behandling.
 • Fødeplan.
 • Ammeforberedelse.
 • Efterfødselsomsorg – massage, akupressur og fodbad.
 • Efterfødselsamtale
 • Ammevejledning

Tilkøb:

 • Moderkageaftryk (laves lige efter fødslen) 100,-
 • Kvalmebehandling og anti-kvalmekurv 800,- +. moms

Erstatter en doula min partner?

Jeg mener at partneren har et kæmpe potentiale for at støtte den fødende optimalt. Som partner kender du den fødende bedst.

Når vi starter forløbet, afstemmer vi dine forventninger og ønsker for deltagelse under selve fødslen. Som doula kan jeg være meget aktiv og involveret i fødslen. Omvendt kan jeg også sørge for de praktiske opgaver, så du og din partner har ro til at fokusere på fødslen.

Du behøver ikke være fødeekspert for at kunne hjælpe den gravide med at føde. Jeg lover dig at I bliver klædt på med den nødvendige viden, så du og din partner bliver det sejeste fødeteam!

Er du i tvivl om vi er et match?

Jeg tilbyder altid en gratis uforpligtende samtale med dig og eventuelt din fødselspartner inden vi indgår en aftale.